De optocht in Kranenburg kon dit jaar niet doorgaan.
Volledig scherm
De optocht in Kranenburg kon dit jaar niet doorgaan. © Michel Beskers

Rosenmontags-optocht Kleef gaat door mét wagens uit de regio waar optocht sneefde door storm

KLEEF - De traditionele Rosenmontagszug van Kleef gaat op deze maandag om 12.11 uur beginnen. De Kleefse carnavalisten zijn fortuinlijker dan de feestvierders in buurgemeenten. Daar vielen diverse optochten uit door de storm. Verschillende carnavalswagens muit Kranenburg en Bedburg-Hau doen vandaag alsnog mee in Kleef. 

Zo wordt de optocht in Kleef groter dan verwacht. Het uitvallen van de optochten in omliggende plaatsen (ook Emmerik was de sigaar) heeft verschillende groepen op het idee gebracht om alsnog in Kleef mee te doen. De organisatie van de Kleefse optocht steekt de helpende hand toe en heeft op korte termijn startnummers uitgegeven voor de extra deelnemers. 

Ook de Tulpenprinses van Bedburg - Lorè Dana - zal in Kleve van de partij zijn. Volgens de regionale pers zou vooral Prins Marc der Steuernde daar erg blij mee zijn. 

In Kleef herinnert het uitvallen van de optocht aan het jaar 2016. In dat jaar moest Kleef de Rosenmontagszug laten uitvallen omdat de storm voor te veel gevaarzetting zorgde. Reden te meer voor de organisatie van de optocht in Kleef om de deelnemers uit de regio met open armen te ontvangen.

Op verschillende plekken in de Gelderlander-regio gaan de optochten vandaag ook door

Nijmegen e.o.