Volledig scherm
Robert Nibbeling bij de steen in het centrum van Groesbeek. © Joop Verstraaten

Roze stenen tonen route Giro door Berg en Dal

BERG EN DAL/WYLER - Acht routestenen met het roze van de Giro d’Italia zijn afgelopen week geplaatst in de gemeente Berg en Dal en het Duitse plaatsje Wyler. Wielrenners die de betonnen blokken van de Giro di Berg en Dal volgen, rijden dan het parcours dat de Italiaanse wielerwedstrijd onlangs door Berg en Dal volgde.

Op de acht blokken met een roze bovenkant staan de hoogte en het kilometerpunt van de route aangegeven. Het rondje is 26 kilometer lang.

Verschil
De tweede etappe van de profronde Giro d’Italia kwam op 7 mei door de gemeente. De renners bedwongen onder meer de ‘Muur van Beek’ en de Zevenheuvelenweg. Voor recreanten is het enige verschil met de profs dat ze voor het rondje gebruik moeten maken van de fietspaden. Op de website van de VVV is een folder van de route te vinden. Daarin staan ook de hoogtepunten aangegeven, zoals het Afrika Museum en het centrum van Beek.

ALS
Robert Nibbeling uit Didam reed afgelopen zondag de Giro di Berg en Dal. De 41-jarige deed dat met een groepje voor de strijd tegen de ziekte ALS. Dankzij een bijdrage van de Zevenaarse rotary club leverde dat 5.500 euro op. Nibbeling vond het een mooie route. „Het heeft iets. Vooral met de Muur van Beek en de Zevenheuvelenweg.”

Nijmegen e.o.