Er is bij de burgers meer draagvlak voor windmolens dan bij de lokale politiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is bij de burgers meer draagvlak voor windmolens dan bij de lokale politiek. © Foto Freddy Schinkel

Ruim helft bevolking van Berg en Dal
zegt: ‘Kijk ook eens naar windmolens’

GROESBEEK - Ruim de helft van de inwoners (53 procent) van Berg en Dal  vindt dat de gemeente niet alleen moet inzetten op zonneparken, maar ook moet kijken naar windmolens. Eén windmolen levert net zoveel energie op als 35 voetbalvelden met zonnepanelen.

12 reacties

 • Peter Leenders

  4 maanden geleden
  Of het aangezicht compleet verpest wordt kun je over van mening verschillen. In Goch tel ik er 43 en ik vindt dat een heel mooi gezicht. Vooral als je bedenkt dat windmolens samen met zonnepanelen een goed alternatief zijn voor fossiele brandstoffen en kernenergie.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  kijken mag maar plaatsen niet. ga maar eens kijken in Netterden in de Liemers wat die dingen daar aanrichten met de omgeving. het hele dorp wordt door die dingen omringd het totale aanzicht van het dorp is compleet verpest.
 • G Seegers

  4 maanden geleden
  “De wethouder ziet bevestiging van zijn beleid” dat onderbouwt hij met de resultaten van een enquête, waarvan slechts gemiddeld 7 % van de dorpen heeft gereageerd, van dat percentage heeft de helft aangegeven bij een bijna suggererende vraag dat ze wel akkoord zijn indien “ er gekeken wordt naar windmolen” . Nou dat is pas jezelf rijk rekenen.
 • Anoniem

  4 maanden geleden
  Rodica Mihut. Ik ben ook voor wind en zon energie en niet kernenergie.
 • Wilhelmus Liebrand

  4 maanden geleden
  Ze zullen wel denken, liever een paar windmolens dan over een paar jaar heel Noord en West Nederland op de stoep,en gelijk hebben http://ze.lol

Nijmegen e.o.