Excursie voor omwonenden en andere geïnteresseerden in de Ooijse Graaf, aan de rand van de akker die eerst wordt ontzand en daarna wordt omgevormd tot nieuw rietmoeras.
Volledig scherm
PREMIUM
Excursie voor omwonenden en andere geïnteresseerden in de Ooijse Graaf, aan de rand van de akker die eerst wordt ontzand en daarna wordt omgevormd tot nieuw rietmoeras. © Theo Peeters

Ruimte voor rietmoeras in de Ooijse Graaf, maar eerst 6 jaar ontzanden

ERLECOM - De Ooijse Graaf, het moerassige natuurgebied tussen de Kapitteldijk en Erlecom, wordt veel groter en bovendien beter toegankelijk voor wandelaars. Om dat te financieren moet eerst vier tot zes jaar een deel van het gebied ontzand worden. 

2 reacties

 • G Seegers

  1 dag geleden
  Hier staat letterlijk “ K3 gaat 6 jaren ontzanden” dat betekend, dat de bestaande flora en fauna, grondig of zandig, de nek wordt omgedraaid. Een gat van 20 meter diep ontstaat, alle bestaande leven verdwijnt om plaats te maken voor veel water. Maar dat hadden we al! Wat mij stoort is de volstrekte kritiekloze benadering van deze krant. Waar blijven de scherpe jounalisten in deze kwestie?
 • Marie-Louise Walter

  5 dagen geleden
  Waarom moet het toegankelijker worden voor mensen?? Laat de natuur toch eens met rust
 1. Koert was een gewone Beekse jongen en hielp misschien mijn vader wel aan voedselbonnen
  PREMIUM
  Column Opsnijder

  Koert was een gewone Beekse jongen en hielp misschien mijn vader wel aan voedselbon­nen

  Koert van Haaren uit Beek was in de oorlog ongeveer net zo oud als mijn vader en moeder. Mijn ouders worstelden zich zo goed en zo kwaad als het kon door die moeilijke oorlogsjaren heen. Mijn moeder bleef tot vlak voor haar dood dezelfde anekdotes vertellen over de angstige momenten in haar Leuthse schuilkelder en de evacuatie naar de Achterhoek. Mijn vader dook onder toen hij werd opgeroepen voor de Arbeitseinsatz in Duitsland, maar sprak daar eigenlijk nooit over.

Nijmegen e.o.