Volledig scherm
Jagers en honden pauzeren tijdens de slipjacht. © Joop Verstraaten

Ruiters en honden trekken door Groesbeekse velden voor slipjacht, koeien slaan op hol

GROESBEEK - Zo’n veertig ruiters en een meute honden trokken zaterdag door de Groesbeekse velden. Midland Hunt hield een traditionele slipjacht, een diervriendelijke versie van de vossenjacht.

Het spoor wordt nagebootst door de sliptrekker. Die kan daardoor ook het terrein bepalen. De jacht trok door het Lagewald, langs Wylerbaan en eindigde bij het Afrika Museum. 

Er was nog wel een incidentje: twee koeien waren zo geschrokken van de jacht en vooral van de honden dat ze losbraken. Een koe kon vrij snel gevangen worden, maar de andere liep dwars door heggen en afrasteringen heen. Na een dik uur was het dier moe en liep het vanzelf in een veewagen die klaarstond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zeldzame bloedzuigers maken Gelderse Poort blij
    PREMIUM

    Zeldzame bloedzui­gers maken Gelderse Poort blij

    OOIJ - Trappel met lieslaarzen aan in een ondiepe poel in de Gelderse Poort, en voor je het weet zit het rubber vol met bloedzuigers. Geen gewone kleintjes, maar de zeldzame medicinale bloedzuiger, de grootste soort van Nederland die zo'n 15 centimeter lang is. Van de slechts twintig tot dertig plaatsen waar het waterbeestje voorkomt, geldt de Gelderse Poort als een van de populairste stekken. In een van de poeltjes werden in een uur tijd maar liefst 169 bloedzuigers gevonden.

Nijmegen e.o.