Volledig scherm
De Millingse kerstboom wordt opgetuigd. Foto Gerard Verschooten © Gerard Verschooten

Rumoer over kerstboom Millingen: ‘Krijgen de andere dorpen er nu ook een?’

MILLINGEN - Het optuigen van een dorpskerstboom in Millingen heeft tot politieke vragen geleid. Dat omdat de kerstboom door de gemeente Berg en Dal betaald is. 'Krijgen de andere dorpen er nu ook een?’, zo wil de fractie Voor Berg en Dal weten.

Woensdagmiddag is de kerstboom opgetuigd met door leerlingen van de Millingse Martinusschool gemaakte versieringen. Merit Mes (10) en Senna de Haan (11) mochten wethouder Irma van de Scheur helpen om de de kerstboom te versieren. Die staat midden in het Millingse centrum naast het voormalige gemeentehuis aan de Heerbaan. En natuurlijk is er samengewerkt. Met de MOV (Millingse Ondernemers Vereniging) en de STER (Stichting Toerisme en Recreatie). MOV-voorzitter Albert Egberts en Erik de Gans van de STER kwamen dan ook helpen bij het optuigen van de boom.

Mooi aangekleed

Die is, zoals gezegd, betaald door de gemeente Berg en Dal. Ook de komende jaren wil de gemeente dat doen: ‘Zo is ook het centrum van Millingen voortaan extra mooi aangekleed tijdens de feestdagen’. 

Reden voor de Beekse politicus Jos Peters van Voor Berg en Dal om donderdagavond tijdens de raadsvergadering enkele vragen te stellen, zo laat hij weten. Voor de goede orde: de fractie Voor Berg en Dal steunt dit initiatief van harte. ‘Maar is het college bereid om onder het motto 'gelijke monniken, gelijke kappen’ als beleid te hanteren dat ook andere dorpen dan een kerstboom op kosten van de gemeente krijgen?’, zo wil Peters graag weten. Wethouder Van de Scheur neemt alvast een voorschotje op het antwoord: ‘Alleen de dorpen die een winkelcentrum hebben: Groesbeek, Beek en Millingen’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.