Volledig scherm
Samantha Steenwijk © ron magielse / pix4profs

Samantha Steenwijk opent seizoen in theater Cardo

GROESBEEK - De Nederlandse zangeres Samantha Steenwijk opent op donderdag 27 september het nieuwe theaterseizoen van Cardo in Groesbeek, op het terrein van Werkenrode.

Cardo brengt mensen met en zonder beperking bij elkaar. Het programma van het nieuwe seizoen 2018-2019 bevat artiesten, feestnummers en cabaretiers. Meteen al bij de opening van het nieuwe theaterseizoen van Cardo op 27 september gaat het dak er waarschijnlijk af. Samantha Steenwijk is daar razend populair, zegt Jolanda Aalders van theater Cardo. 

Meezingen

Het publiek van Cardo is anders dan van de meeste streektheaters, legt ze uit. Optredens zijn erop gericht om het zowel mensen met als zonder beperking naar de zin te maken. ,,Het leuke van ons publiek is dat er veel verschillende mensen komen,'' zegt Aalders. Omdat er vaak mensen met een verstandelijke beperking in het publiek zitten, ontstaat een spontane sfeer. ,,Het kan zomaar zijn dat iemand luidruchtig mee gaat zingen. Hier gebeurt altijd wel wat."

De eerste voorstelling van het seizoen is net zo gevarieerd als het theaterpubliek zelf. In het voorprogramma staan muzikaal getalenteerde mensen met een beperking. ,,Ons publiek wordt die avond niet alleen door Samantha Steenwijk toegezongen,’’ zegt Aalders, ,,maar ook door acts van ons eigen artiestenbureau.''  Nederlandstalige muziek is erg populair bij het Cardo-publiek. ,,Het is voor iedereen makkelijk om mee te zingen.’’

Cabaretiers

Op de agenda staan diverse bekende namen: Nielson, Charly Luske, Angela Groothuizen, Jörgen Raymann en The Kik. Ook dit seizoen krijgen opkomende cabaretiers op het podium van Cardo de kans zichzelf waar te maken. Op het programma staan onder meer Fuad Hassan, Miel Verstappen en Christel de Laat. 

Voor sommige artiesten kan het Cardo-publiek even wennen zijn. ,,Er is meer interactie dan bij andere theaters," vertelt Aalders. ,,Soms raakt een cabaretier zijn verhaal kwijt omdat mensen ertussendoor praten. De zaal geniet daarvan. Op de eerste rij zitten mensen in een rolstoel, daarachter de toeschouwers die niet de hele avond kunnen staan en dan pas het publiek dat staat.’’ Artiesten komen graag naar Groesbeek. De Kast speelt er al jaren en komt nu weer vlak voor de kerst. Ook voor cabaretier Nabil is het niet het eerste optreden in Groesbeek.

Door het seizoen heen staan er meerdere feestnummers op de agenda. Het Piratenfestijn met Jannes, Blame it on the Boogie van Jeans en ook Rapper Sjors zijn dit jaar in Cardo te zien. Het seizoen wordt afgesloten door Scrum, een Ierse folkband. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kringloopwinkel Groesbeek steun en toeverlaat van de voedselbank
    PREMIUM

    Kringloop­win­kel Groesbeek steun en toeverlaat van de voedsel­bank

    GROESBEEK - De economie groeit, maar niet voor iedereen. De kringloopwinkel in Groesbeek trekt steeds meer klanten en nog steeds doen zo'n 100 gezinnen een beroep op de voedselbank. Op een gemiddelde zaterdag trekt de kringloopwinkel aan de Industrieweg in Groesbeek tegenwoordig tussen de 400 en 500 kopende bezoekers. Een fikse groei, want toen de Kringloop in 2012 van start ging, waren dat er tussen de 100 en de 200.

Nijmegen e.o.