Volledig scherm
Het 'tennisracket’ vanuit de lucht gezien. Linksaf is richting Nijmegen: rechtsaf loopt midden in het weiland dood. © Hans Blossey

Scherpe bocht gaat uit ‘tennisracket’ bij Kranenburg: verkeer paar weken omgeleid

KRANENBURG - Het 'tennisracket’ in de B9/B504 bij Kranenburg wordt vanaf maandag onder handen genomen. Het verkeer vanuit Nijmegen richting Kleef wordt omgeleid via Kranenburg:  voor het verkeer in omgekeerde richting blijft één weghelft open.

Het 'tennisracket’ (Tennisschläger) wordt zo genoemd omdat het van bovenaf gezien - zoals op deze foto, genomen vanuit het zuiden, te zien is - die vorm heeft. De bedoeling was dat deze weg zou doorlopen tot Kleef, maar na protesten van de milieubeweging (natuurgebied) werd eind jaren zestig van de vorige eeuw abrupt met de aanleg opgehouden.  De rechtdoorgaande (op de foto rechts) weg loopt dood: je kunt hier maar twee kanten op. Naar Nijmegen of naar Goch.

Gevaarlijk

Het 'tennisracket’ is door de ongelukkencommissie van de Kreis Kleve als gevaarlijke verkeerslocatie bestempeld. Het gaat overigens vooral om ongelukken met blikschade. In 2017 vonden er drie middelzware ongevallen plaats: in 2018 nog eens drie, waarbij ook een lichtgewonde viel en in februari van dit jaar was het weer raak.

De meeste ongelukken gebeuren omdat er tamelijk scherpe bochten in het 'tennisracket’ zitten. Die scherpe bochten worden nu wat afgevlakt. De klus duurt tot zaterdag 7 september.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.