Schlagerfestival in Groesbeek trekt vele verklede bezoekers naar de sporthal

videoGROESBEEK – Maar liefst 28 carnavalsschlagers passeerden de revue tijdens het jaarlijkse Groesbeekse schlagerfestival zaterdagavond.

 Prins Ummenie  Lars de 59ste had iedereen opgeroepen verkleed te komen. Het grootste deel van de 1.800 aanwezigen in sporthal Heuvelland had enthousiast gehoor gegeven aan die oproep.

Het festival was een samenwerking tussen ‘carnavalskoepel’ SOK de Feestneus en Net Aech. Het ging al weer om de 32ste editie van het festival. 

De vijf mans formatie Da Krölt won uiteindelijk het festival met het liedje ‘Zuuperhéld'. Tweede werd cv  Mar Kè met de schlager ‘D’n Taptoe’ en derde Da Spiet Me met ‘Voetbal is oorlog’, vierde Dûr ’t Dolle Hin met ‘Gruusbek Dans’ en vijfde Um ’t Eve met  ‘Alt , mar nie verslete’.

De publieksprijs ging naar cv Duut Daa Noow met de schlager ‘Moi Denje’.

Volledig scherm
Waorum Nie? met het liedje ‘Blaos de Boxen op’. Deze groep kreeg een onderscheiding van de prins omdat zij voor de elfde keer op het podium stonden. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.