Volledig scherm
Elian Lavrijssen. © Bert Beelen

Scholier uit Ooij wint met nationale debatteam prestigieus toernooi in India

CHENNAI - Elian Lavrijsen (17) uit Ooij heeft het internationale debattoernooi ‘Mini Worlds’  in het Indiase Chennai gewonnen. De leerling van het Gymnasium in Nijmegen maakte deel uit van het nationale debatteam van middelbare scholieren die voor het eerst het prestigieuze toernooi won.

Lavrijsen nam het van 18 tot 21 juli onder meer op tegen teams uit Australië, Engeland, India en Wales. De discussies gingen onder meer over het nucleaire programma van Iran, social media en huisvesting.

In de halve finale versloeg het nationale debatteam Nieuw-Zeeland, waarna in de finale Hong Kong werd overtroefd. Het toernooi was ter voorbereiding op de Wereldkampioenschappen Debatteren voor Scholieren. Die vinden volgende week plaats in de Thaise hoofdstad Bangkok.

Lavrijsen haalde in maart al de finale van Oxford Schools, een debatwedstrijd van de Oxford University, waar jaarlijks duizenden scholieren aan meedoen. 

Elian, die vanwege haar spreektempo door teamgenoten ‘de mitrailleur’ wordt genoemd, deed vorig jaar mee aan het Europees kampioenschap debatteren. Daar veroverde ze brons in de categorie ‘mensen voor wie Engels niet de moedertaal is’. Daarmee plaatste ze zich voor de WK in Bangkok.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.