Jeroen Haan is schoorsteenveger en hier bezig met een schoorsteen aan de Steenheuvelsestraat in Leuth.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Haan is schoorsteenveger en hier bezig met een schoorsteen aan de Steenheuvelsestraat in Leuth. © Theo Peeters

Schoorsteenveger Jeroen Haan had het nog nooit zo druk: ‘Ik zie juist een explosie in verkoop van houtkachels’

MILLINGEN/NIJMEGEN - Schoorsteenveger Jeroen Haan heeft het nog nooit zo druk gehad in zijn ruim 30-jarige carrière als nu. Terwijl de gemeente Nijmegen het gebruik van houtkachels probeert terug te dringen vanwege de uitstoot van fijnstof, te beginnen in West, ziet hij juist ‘een explosie’ in  de verkoop van kachels. ,,Elke dag word ik wel gebeld met de vraag of ik een kachel kan plaatsen.”

14 reacties

 • joan sas

  2 maanden geleden
  Als je rook ziet uit een houtkachel dan is de verbranding onvolledig. Bij goede uitbrand is houtrook amper te zien. Een cursus houtstoken moet verplicht zijn voor stinkers die veel hinder veroorzaken; liefst zou er een erkend diploma moeten komen. Houtstoken kan best zonder hinder; met een beetje verstand ervan en wat goede wil. En de minimale schoorsteen moet in de bebouwde kom 5m zijn; 3m boven omringende huizen. Er liggen woonboten te stinken met rook die richting stad gaat met milieuzone.
 • ben Wildkamp

  2 maanden geleden
  Het paasvuur ook gelijk maar verbieden dan hoeveel uitstoot zal een zo'n paasvuur wel niet hebben dat is toch gewoon te gek voor woorden.
 • Kai Jansen

  2 maanden geleden
  De Gelderlander stookt de discussie elke keer maar weer wat op.
 • Gert Mans

  2 maanden geleden
  Vanavond mist en vocht buiten, heb het erg benauwd gehad door smog van houtstook. Moet de ramen dicht houden tegen de stank. zo krijgen buren wel hekel aan elkaar. Politiek grijp snel in dit kan zo niet langer. Gas duur dus stoken ze nog meer de aso stokers.
 • Patricia Erp

  2 maanden geleden
  Waarom hebben houtstokers een schoorsteen nodig? Ze stoken allemaal toch zo schoon?

Nijmegen e.o.