Volledig scherm
Annemarie Haverkamp. © Annabel Oosteweeghel

Schrijfster Annemarie Haverkamp ontvangt lezers in Telpost Millingen

NIJMEGEN - Op de plek waar ze haar onlangs verschenen roman ‘De achtse dag’ schreef, ontvangt de Nijmeegse auteur en columnist Annemarie Haverkamp lezers en andere belangstellenden: in de voormalige Telpost van Rijkswaterstaat aan de Rijndijk in Millingen.

Annemarie Haverkamp (44), bekend van onder meer haar columns over haar gehandicapte zoon Job in De Gelderlander, zet op zondag 28 april haar schrijverswoonkamer wagenwijd open. Van 8.00 uur 's morgens tot 20.00 uur 's avonds ontvangt ze gasten die haar boek willen kopen en meteen willen laten signeren. Ze vertelt over de totstandkoming van haar boek en beantwoordt vragen van lezers die op visite komen.

Volledig scherm
Het nieuwe boek van Annemarie Haverkamp © Lebowski

Met de wetenschap dat Haverkamp het boek grotendeels in de Telpost heeft geschreven zullen Millingenaren en frequente bezoekers van het Rijndorp het landschap en de taferelen herkennen die zij beschrijft in ‘De achtste dag’.  

Haverkamp maakt al jaren gebruik van de oude Telpost in Millingen als schrijfplek, die ze van de stichting Kunst in Millingen en van Rijkswaterstaat mocht gebruiken. ,,Het is hier stil, je wordt niet gestoord en het landschap is een enorme inspiratiebron”,  zei ze in een interview. Het liefst schrijft ze  er in de vroege ochtend ‘als het water nog zwart is’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zeldzame bloedzuigers maken Gelderse Poort blij
    PREMIUM

    Zeldzame bloedzui­gers maken Gelderse Poort blij

    OOIJ - Trappel met lieslaarzen aan in een ondiepe poel in de Gelderse Poort, en voor je het weet zit het rubber vol met bloedzuigers. Geen gewone kleintjes, maar de zeldzame medicinale bloedzuiger, de grootste soort van Nederland die zo'n 15 centimeter lang is. Van de slechts twintig tot dertig plaatsen waar het waterbeestje voorkomt, geldt de Gelderse Poort als een van de populairste stekken. In een van de poeltjes werden in een uur tijd maar liefst 169 bloedzuigers gevonden.

Nijmegen e.o.