Volledig scherm
Thomas Olde Heuvelt © Pim Ras

Schrijver Thomas Olde Heuvelt crasht met auto in eigen ‘HEX-dorp’ Beek: ‘No worries’

BEEK - De bekende schrijver Thomas Olde Heuvelt is maandagochtend met zijn auto in de bossen beland in zijn geboortedorp Beek. Zijn auto liep daarbij blikschade op, zo laat hij zelf weten op Instagram. 

Olde Heuvelt heeft zelf niets over gehouden aan het ongeval, stelt hij zijn volgers gerust. ‘No worries, I don't have a scratch’, schrijft hij op Instagram. 

Wylerheks

Dat het ongeluk uitgerekend in Beek is ontstaan, is opmerkelijk te noemen. Het dorp speelt de hoofdrol in HEX, het internationaal bekroonde boek van de fantasyschrijver. In deze thriller uit 2016 is Beek in de greep van de zogeheten Wylerheks, waarmee het uit de hand loopt als jongeren gaan experimenteren. Olde Heuvelt kreeg grote complimenten over de dorpsthriller, ook van Stephen King die het ‘briljant en volstrekt origineel’ noemde. 

Op Instagram refereren veel van zijn volgers dan ook naar dit verhaal. ‘Witch bitch on the move’, ‘van alle plaatsen moest het Beek zijn’ en ‘dan ook echt precies daar’ schrijven veel van Olde Heuvelts volgers onder zijn bericht. Een enkeling noemt het zelfs ‘creepy’: ‘Pfoeh.... Of all places... Moest het in Beek zijn. Creepy or what?!’ Ook wensen zijn fans hem sterkte en laten zij weten blij te zijn dat het bij blikschade gebleven is. 

Hoe het ongeluk precies kon ontstaan, is niet bekend. 

Nijmegen e.o.