Volledig scherm
De feesttent van VVLK raakte zwaar beschadigd tijdens de storm van vorige week. © Geert Willems

Schuttersfeest in Leuth gered: VVLK regelt huurtent

NIJMEGEN - De kringdag van de 100-jarige schutterij De Vriendenkring komende zondag op het veld van voetbalclub VVLK kan gewoon doorgaan. Bij de storm van vorige week waaide de feesttent weg en raakte zwaar beschadigd. VVLK heeft daarom in allerijl een andere tent gehuurd.

De Leuthse voetbalclub is echter nog steeds dringend op zoek naar een eigen feesttent, omdat die bij grote feesten door het jaar heen voor de hoognodige baromzet kan zorgen. De eigen kantine is te klein voor die drukke evenementen. 

VVLK wil echter niet overhaast te werk gaan. ,,Vorige week was iedereen zenuwachtig na die storm, omdat er snel een nieuwe feesttent geregeld moest worden voor de kringdag van de schutters”, vertelt voorzitter Geert Keukens van VVLK. ,,We willen de rust er in houden. We hebben op internet daarom eerst gezocht naar huurtenten en kwamen bij een bedrijf in Gendt uit.”

Er worden 500 gasten verwacht

Voor 750 euro heeft VVLK nu eenmalig een feesttent, die gisteravond is opgezet. Het schuttersfeest kan zo gewoon doorgaan. ,,De mensen van de schutterij zeiden wel dat het ook zonder tent zou lukken, maar we wilden het gewoon geregeld hebben”, aldus Keukens. ,,In een klein dorp als Leuth moet je elkaar helpen.” Er worden komende zondag dertien verenigingen verwacht met in totaal tussen de 400 en 500 gasten.

Over twee weken staat alweer het volgende grote feest bij VVLK op stapel: het 5 tegen 5 toernooi waar meestal ruim twintig teams aan meedoen. Er komt zelfs een gezelschap van dertig mensen uit Werkendam. Keukens:  ,,Dat toernooi is heel belangrijk voor ons. Het is al zeven à acht edities lang een groot succes en voor ons is het een goede inkomstenbron.” Waarschijnlijk zal VVLK voor dat weekeinde opnieuw een tent huren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.