Volledig scherm
PREMIUM
John Bekker voelt zich niet op zijn gemak in de lift in zijn appartementengebouw. © Theo Peeters

Senioren helemaal klaar met haperende lift in flat: ‘Klapstoeltjes? Zet er maar bedden neer’

MILLINGEN - John Bekker uit Millingen heeft het helemaal gehad met de lift in zijn appartementengebouw. Hij zat er de afgelopen drie jaar menigmaal vast, zegt hij. Als de lift niet werkt, zoals de afgelopen dagen, kan hij geen kant op.  

Daar zit je dan, zegt John Bekker. In een appartementengebouw met een lift die niet werkt. En een trap waar je met een rollator, die hij nodig heeft, niet afkunt. Helemaal vast, gevangen. ,,Hetzelfde geldt voor mijn vrouw", zegt Bekker die in appartementencomplex De Heerenhof in Millingen woont.

Groot obstakel

Mooi appartement hoor. Ruime woonkamer, zonnig balkon. Maar die lift. ,,We wonen  hier nu zo’n drie jaar maar die lift werkt niet goed.”  De afgelopen vijf dagen deed de lift het zelfs helemaal niet. ,,Dan kunnen wij het gebouw niet uit.” 

De wenteltrap is een te groot obstakel. John (84) en zijn vrouw Lenie (83) zijn slecht ter been. Hij heeft nog een evenwichtsstoornis, zij de ziekte van Parkinson.  ,,Gelukkig hebben we geweldige hulp van onze buren gehad. Die hebben voor ons de boodschappen gedaan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.