Volledig scherm
Drukte op de kermismiddag. © Joop Verstraaten

Senioren starten met indoor kermis in De Sprong in Ooij

OOIJ – Over de 130 senioren afkomstig uit Ooij, Leuth en Groesbeek hebben vrijdagmiddag het startsein gegeven van de indoor Ooijse kermis in dorpshuis De Sprong. De stichting Dorpshuis de Sprong had samen met KBO Ooij deze indoor kermis opgezet. Met succes, is vrijdagmiddag gebleken. 

Voorheen werd er dinsdags in de schutterstent een seniorenmiddag gehouden. Sinds twee jaar is die middag komen te vervallen, omdat de Ooijse kermis wordt gehouden van vrijdag tot en met maandag. Theo Verriet van de stichting Dorpshuis De Sprong was van mening dat de senioren niet teleurgesteld konden worden en heeft samen met de KBO deze middag met succes opgezet. ,,Er is duidelijk behoefte aan’’, zei hij vrijdagmiddag. 

Muziek

De muziek van deze vervroegde kermismiddag voor de senioren was in handen van Theo van Blitz die er een ouderwetse kermismiddag van wist te maken  met menig wals en tango. Ook was er in de zaal een kraampje waar men kon ballengooien – met stoffen ballen , en een schiettent. Daarnaast was er een snoepkraam met een mini popcorn machine. De kermis gasten werden getrakteerd op oliebollen die vrijdagmorgen in De Sprong gebakken zijn. Het volgens jaar wordt deze kermis gegarandeerd herhaald aldus Theo Verriet , want het is een schot in de roos gebleken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.