Volledig scherm
De jubilarissen werden verrast met een optreden. © Joop Verstraaten

Serenade voor diamanten biljartvereniging Vriendenkring

BERG EN DAL – Muziekgezelschap Edelweisz uit Berg en Dal heeft zaterdagmiddag een serenade gebracht aan de Diamanten biljartvereniging Vriendenkring op de parkeerplaats van hotel/café De Oude Molen aan de Molenweg in Groesbeek. 

Volledig scherm
Een serenade voor de jubilaris. © Joop Verstraateb

De eerste afstoot van de Berg en Dalse biljartvereniging was in 1958 in café De Watertoren in Berg en Dal. Na diverse omzwervingen zijn ze uiteindelijk terecht gekomen in Groesbeek. 

Zaterdagmiddag werd het diamantenbestaan gevierd met een receptie waar diverse collega biljartverenigingen de 60 jaar oude Vriendenkring de hand kwamen schudden. Op de tafels stonden kleine mini biljarts als aankleding.

 In het voorwoord van de feestgids liet burgemeester Slinkman weten dat de leden van Vriendenkring nu al 60 jaar lang hebben afgekrijt en -gestoten maar vooral ook veel plezier hebben gehad. Namens het gemeentebestuur was wethouder Irma van de Scheur aanwezig. ,,Jullie zijn de voortrekkers van de herindeling geweest want jullie zijn van Berg en Dal via Beek in Groesbeek terecht gekomen. Jullie zijn een kleine – 9 leden waarvan 7 actieve leden – maar een gezellige vereniging. Knoop er nog maar 60 jaar aan vast want biljarten kun je nog op hoge leeftijd’’, aldus Irma van de Scheur. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.