Volledig scherm
Sissi is dit jaar het lievelingsdier van de Tiergarten in Kleef. © Eigen foto

Sissi is door publiek verkozen tot het lievelingsdier van Tiergarten Kleef

KLEEF - Het in juli geboren ezelsveulen Sissi is uitgeroepen tot het lievelingsdier van de Tiergarten in Kleef. Sissi kreeg 17,2 procent van de uitgebrachte stemmen tijdens deze jaarlijkse verkiezing. 

Goede tweede werd het lamaveulen Pedro met 15 procent van de stemmen. De winnaar van vorig jaar, het sneeuwuiltje Charlotte, haalde een zesde plaats. Het was voor de veertiende keer dat de Tiergarten in Kleef deze verkiezing organiseerde. Bezoekers konden tijdens de herfstvakantie hun stem uitbrengen.

De Tiergarten in Kleef trekt tussen de 80.000 en 90.000 bezoekers per jaar. De helft van hen komt uit Nederland, vooral uit de regio Nijmegen. In 2011 en 2014 tikte de Tiergarten even de 100.000 bezoekers aan.  

Verweesde wijntjes

De Tiergarten werd eind jaren 50 opgericht. Boswachters hadden verweesde wilde zwijntjes gevonden. Ze brachten de dieren groot. In 1959 werd een dierentuinvereniging opgericht. De eerste tien jaar runden vrijwilligers de Tiergarten. Inmiddels heeft de dierentuin tien medewerkers. Zij verzorgen de 350 dieren van 65 soorten en rassen.

In de jaren 80 richtte de Tiergarten zich op zeldzame huisdierrassen uit Europa. Geiten, schapen, ezels en dergelijke. Later kwamen er ook ‘exoten’ bij zoals stokstaartjes, zeehonden, kangoeroes en de witkopzeearend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.