Archieffoto: Natasja oefent met bloed prikken tijden haar opleiding tot doktersassistent.
Volledig scherm
Archieffoto: Natasja oefent met bloed prikken tijden haar opleiding tot doktersassistent. © Izaäk Verkeste

Sluiting praktijken dreigt door tekort doktersassistentes

LEUTH/NIJMEGEN - Er dreigt een groot tekort aan doktersassistenten. In Gelderland kan dat binnen twee jaar oplopen tot 92. Als er niets gebeurt, moeten praktijken hun deuren sluiten, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA). In de Ooijpolder dreigt dat scenario deze zomer al.

45 reacties

 • metallerespect

  2 jaar geleden
  Er is een enorm verschil in onze functie pakweg 25 jaar geleden en nu, veel meer verantwoordelijkheden en uitbreiding van taken, en een enorme toename van werkdruk.  Wellicht een soort opfris-stage proberen ?
 • metallerespect

  2 jaar geleden
  dat was in de tijd dat er op de 3000 inwoners 25 mensen telefoon hadden, geen internet of smartphones, er was tijd en geduld en wijze adviezen van oma of buurvrouw die eerst uitgeprobeerd werden. Tegenwoordig in onze haastmaatschappij wordt al gebeld als er een uurtje hoofdpijn, een avondje koorts, een  middag een dikke muggebult zit, en iedereen wil nu ! meteen, het liefst gisteren geholpen worden want we betalen toch premie?
 • elco

  2 jaar geleden
  In plaats van te sluiten kun je twee dingen doen of je werkt als huisarts in de vakantie een stapje harder of in plaats van sluiting werk je halve dagen in de ochtend van 8-10 uur en in de middag van 15.00 -17.00 daar tussen in heb je tijd voor de visities zo moeilijk is het niet om die 5 weken te overbruggenEen huisarts heeft een roeping voor de samenleving is niet in loondienst met een 8-5 baan zullen we maar zeggen
 • elco

  2 jaar geleden
  wat is er mis met mavo  en mbo, ik ben nu op weg als vrachtwagenchauffeur en ben geen studiebol maar de handjes moeten er ook zijn
 • Sister

  2 jaar geleden
  Banken die sluiten Veel pinautomaten weg Toen werden het ziekenhuizen Toen eerste hulp en weekendposten Nu dus huisartsenpraktijken We worden steeds armoediger in dit land en iedereen blijft dom stemmen... Bananenrijk
 1. Grote wens van ex-kankerpatiënt Youri Pouwels (17) gaat in vervulling: spreken bij een oorlogsherdenking

  Grote wens van ex-kankerpa­tiënt Youri Pouwels (17) gaat in vervulling: spreken bij een oorlogsher­den­king

  GROESBEEK – Voor de 17-jarige Youri Pouwels ging vrijdagochtend een lang gekoesterde wens in vervulling: spreken bij een officiële herdenking van de Tweede Wereldoorlog. De inwoner van Oss is erg geïnteresseerd in de oorlog en weet er erg veel vanaf. De organisatie Make a Wish regelde dat hij in Groesbeek, bij het Generaal Gavinmonument een gedicht mocht voorlezen bij de jaarlijkse herdenking daar.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Nijmegen e.o.