Het kernafval zit in vaten en ligt nu in een tijdelijk opslag bij Ahaus.
Volledig scherm
Het kernafval zit in vaten en ligt nu in een tijdelijk opslag bij Ahaus.

SP eist Gelders verzet tegen opslag kernafval langs de grens: ‘Geen paniek’

ARNHEM/MILLINGEN Er mag geen radioactief afval worden opgeslagen in het Duits-Nederlandse grensgebied. Dat stelt de SP-fractie in Provinciale Staten, die wil dat de provincie Gelderland zich daartegen verzet. De fractie wil uitsluiten dat de gezondheid van bewoners van de grensregio in gevaar komt.  

3 reacties

 • Karin 316961255 Brinkhoff

  1 maand geleden
  Dhr P.D. Komt met een nogal primaire reactie. Toekomstige generaties zadelen we niet op met een probleem. Het lijkt mij een goede tip aan de redactie eens een goed artikel te schrijven over kernafval. De meeste mensen denken aan 40 jaar geleden. Echt het is nu totaal anders. En als je kernafval 4 km diep in de aarde opbergt is er niets aan de hand. Die omgeving daar is een nucleaire omgeving waar isotopen al 4 miljard jaar vervallen en daarmee de aarde van een vloeibare kern en levenvoorziet.
 • Peter Daanen

  1 maand geleden
  Ondergrondse opslag van kernafval is een misdaad naar de http://toekomst.Om aan de huidige energiebehoefte te voldoen zadelt men komende generaties op met de gevolgen ervan. Na de dramatische ontwikkelingen van de opslag in Asse zullen de Duitsers wellicht kiezen voor opslag in een zo dun mogelijk bevolkt gebied. Vaak liggen die gebieden aan de landsgrenzen, dus het is verstandig deze ontwikkeling goed in de gaten te houden.
 • Uw Buurman

  1 maand geleden
  Liever schone kern-energie, dan gigantische windturbines plaatsen middden in de natuur of nabij woonwijken. Wat mij betreft bouwen we eindelijk een kerncentrale in de regio.
 1. Clubliefde is mooi, maar schoonmaken historisch transformatorhuisje in Ooij kost 4 mille: ‘Onze begroting is al niet florissant’
  PREMIUM
  4

  Clubliefde is mooi, maar schoonma­ken historisch transforma­tor­huis­je in Ooij kost 4 mille: ‘Onze begroting is al niet florissant’

  OOIJ - Clubliefde voor NEC heeft de stichting Van Steen en Natuur flink op kosten gejaagd en boos gemaakt. Het laten verwijderen van de naam van de club en de clubkleuren die op het oude transformatorhuisje aan de Hezelstraat in Ooij zijn gespoten, gaat haar ruim 4.000 euro kosten. Dat is net zo veel als de prijs van pakweg dertig seizoenkaarten van de Nijmeegse club.
 1. Man (30) overleden na val van dak
  Play

  Man (30) overleden na val van dak

 2. Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen
  Play

  Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen

Nijmegen e.o.