Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Spoedgeval: huisarts zoekt assistent

LEUTH/NIJMEGEN - Huisartsen in heel het land kampen met een tekort aan doktersassistenten. Bij huisartsengroep Milbergen (Ooijpolder) is daardoor een spoedgeval ontstaan. Vindt de praktijk niet snel een nieuwe assistent dan moeten een of meerdere locaties komende zomer mogelijk dicht.

Hoeveel sollicitaties er binnen zijn gekomen sinds huisartsengroep Milbergen afgelopen winter een vacature voor doktersassistent de wereld inslingerde? Gerard Brouwer, manager van de Ooijpolder-praktijk met locaties in Millingen, Leuth, Ooij en Beek, hoeft niet lang na te denken. ,,Nul. Geen een.”

Nu heeft Milbergen een probleem. De groep - waarvoor tien huisartsen en veertien assistenten werken - zag door ziektes en zwangerschap drie ‘huisartshulpen’ langdurig wegvallen. ,,Daardoor is het aantal inzetbare assistenten gedaald tot het minimum dat wij noodzakelijk achten”, aldus Brouwer. ,,Als er nu nog iemand wegvalt, zitten we met de gebakken peren. Met de vakantieperiode voor de deur wordt de nood steeds hoger.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.