Het aantal bezwaren tegen de WOZ-aanslag neemt toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal bezwaren tegen de WOZ-aanslag neemt toe. © Thinkstock

Steeds meer bezwaren tegen aanslag gemeentelijke WOZ: kosten gieren de pan uit

GROESBEEK - Steeds meer inwoners van de gemeente Berg en Dal vechten de jaarlijkse aanslag voor de onroerendezaakbelasting aan en dat drijft de gemeente op kosten. Vooral doordat ‘no pay, no cure’-bureaus actief zijn, stijgt hun aantal fors, zegt wethouder Sylvia Fleuren. 

7 reacties

 • Erwin Damhuis

  2 weken geleden
  Deze methode om de gemeentelijke belastingen te innen is een draak van een systeem. WOZ waardes fluctueren constant, de formules en gebruikte percentages moeten constant bijgesteld worden om tot realistische niet uit de pas lopende aanslagen/bedragen te komen. Ontzettend bewerkelijk, daarnaast leid dit tot heel veel bezwaarschriften. Oplossing zou zijn belasting heffen per hoofd van de bevolking/inwoner gemeente. Eerlijk, simpel en doorzichtleijk. Maar niet des overheids natuurlijk...
 • Evil Admin

  2 weken geleden
  @Tom Hond: Het wordt elk jaar duurder omdat de overheid geld van ons steelt door de geldvoorraad te vergroten. De geldpersen draaien op volle toeren, en hoe meer geld in omloop, hoe minder waard alles wordt. Alles wordt duurder daardoor, niet omdat alles meer waard wordt, maar omdat ons geld minder waarde krijgt. Ofwel, inflatie. Leuk voor de overheid want haar schulden worden goedkoper, maar ons spaargeld verdampt, en de gemeente waardeert uw woningen hoger in waardoor U meer mag ophoesten.
 • Gijs Groen

  2 weken geleden
  Die eenvoudige oplossing heeft de wetgever zichzelf bij voorbaat moeilijk gemaakt door met bedrog op het taxatieverslag perfecte aansluiting op de markt te willen laten zien. Voor verkochte woningen wordt de waarde namelijk simpel gelijk gezet aan de (geïndexeerde) koopsom en niet berekend met die zogenaamde erkende internationale IVS conforme taxatiemethode. Het gelijk zetten van de WOZ-waarde aan de koopsom is niet conform de IVS.
 • Gijs Groen

  2 weken geleden
  De oplossing is heel eenvoudig: zorg er voor, dat de woningeigenaar weer net als in de jaren voor de WOZ, de vastgestelde waarde na kan rekenen. Ook nu, net als vroeger, wordt de WOZ-waarde met een (schattings)formule uitgerekend, waarin de kenmerken van de woning moeten worden ingevuld. Geef de gebruikte kenmerken van de woning aan de woningeigenaar en maak de voor een marktsegment gebruikte formule openbaar en iedereen kan zijn waarde narekenen en vergelijken met die van zijn buren.
 • johan schuurbiers

  2 weken geleden
  ik wil er graag even op wijzen dat er in de inleiding "no pay, no cure" staat, dit moet denk ik (zo ook volgens een zin later in het artikel) "no cure, no pay" zijn.
 1. Bruls snapt ontevreden horecabazen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'
  Play

  Bruls snapt ontevreden horecaba­zen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'

 2. Lady Gaga's hondenuitlater neergeschoten, honden gestolen
  Play

  Lady Gaga's hondenuit­la­ter neergescho­ten, honden gestolen

Nijmegen e.o.