Melkveehouders Herman en Anita Scholtens in 2021, toen de koeien nog in de stal stonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Melkveehouders Herman en Anita Scholtens in 2021, toen de koeien nog in de stal stonden. © Bert Beelen

Steeds meer polderboeren stoppen, maar grond blijft wel agrarisch. ‘Ik moet in kansen denken’

achtergrondFruitteler René Smijers plukt niet meer, buurman Herman Scholtens deed zijn melkvee vorig jaar de deur uit, diens broer Jan Scholtens zag af van een geitenstal en verkocht zijn grond voor de bouw van een miniwijkje. Meer stoppende boeren zullen volgen, is de verwachting.

3 reacties

  • Ankie Bronckhorst

    2 maanden geleden
    We hebben juist meer boeren nodig met kleinere boerderijen. Het geld komt dat niet alleen uit de veehouderij en akkerbouw, maar ook uit andere diensten zoals natuurbeheer, schoon water, landschap en recreatie. De trend dat het steeds groter moet om de producten betaalbaar te houden klopt niet. Met personeel wordt het niet goedkoper maar duurder. We merken nu toch ook dat ondanks de schaalvergroting producten veel duurder worden. Overigens waren de prijzen voor voedsel altijd te laag.
  • G. Janssen

    2 maanden geleden
    Jammer dat melk boeren stoppen met hun bedrijf. Dat ze niet omschakelen naar landbouw. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd. Maar nu worden de landerijen vol gegooid met zonnepanelen en onder natuur gebied geschoven. 4 hectare zonnepanelen 1hectare bomen en struiken. Dat is een mooi uitzicht
  • Japie Lamers

    2 maanden geleden
    Het is voor boeren niet verstandig om nu t stoppen, ze kunnen veel beter op regelingen van het rijk te wachten. Als er een uitkoopregeling komt dan kunnen ze veel geld vangen, zeker als ze zich gedwongen laten uitkopen en dit voor de rechter aanvechten.