Lies en Gerard en zoon Werner Peters, die de toertocht Parijs Roubaix Challenge 2019 fietst om geld in te zamelen voor alzheimer. 

Foto Paul Rapp
Volledig scherm
PREMIUM
Lies en Gerard en zoon Werner Peters, die de toertocht Parijs Roubaix Challenge 2019 fietst om geld in te zamelen voor alzheimer. Foto Paul Rapp © Paul Rapp

Strijd tegen een hel die nooit meer over gaat

MILLINGEN - 172 kilometer trappen, vaak over schots en scheef liggende kasseien. Werner Peters doet het vrijwillig. Hij rijdt deze zaterdag de toerversie van Parijs-Roubaix om geld op te halen in de strijd tegen alzheimer. De ziekte die zijn vader teistert.

,,Ik? Vergeetachtig? Gelukkig niet zeg. Nee, we gaan mooi zo verder.’’ Gerard Peters (88) heeft net drie keer aan zijn bezoek gevraagd of er suiker in de koffie moet. Een jaar geleden werd bij hem alzheimer geconstateerd. Maar zelf is de Millingenaar zich nauwelijks bewust van zijn ziekte. Vrouw Lies (89) des te meer. ,,Hij blijft vaak dezelfde vragen stellen. En soms slaat ie met de vuist op tafel. Uit frustratie, omdat hij iets niet meer weet.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.