Volledig scherm
PREMIUM
Achilles speelde zaterdag mogelijk voor de laatste keer op de Heikant. © Foto: Flip Franssen

Supporters van Achilles’29: ‘We laten ons hier niet wegsturen’

GROESBEEK - Achilles’29 verloor zaterdag opnieuw kansloos, maar dat is bijzaak geworden voor de Groesbeekse amateurclub. De grote vraag: was dit na negentig jaar de laatste wedstrijd op sportpark De Heikant? 

Volledig scherm
Achilles speelt mogelijk voor de laatste keer op de Heikant. © Foto: Flip Franssen

,,Dit doet echt pijn”, verzucht Jan Vissers, zestig jaar lid van Achilles. De gepensioneerd bouwkundige kijkt vanaf de staantribune op de lange zijde naar de overkant. Naar links de kantine, met daar bovenop het balkon voor de sponsoren, de zittribune in het midden en rechts de kleedkamers. Hij heeft ze jaren geleden ontworpen en meegeholpen te bouwen. ,,Dit kan toch niet zo maar afgelopen zijn?”, vraagt hij zich hardop af. Hij is er niet gerust op.

‘Het is nu oorlog’, zegt een van de vrijwilligers achter de bar beslist. Het is zaterdagmiddag tegen zessen op sportpark De Heikant aan de rand van Groesbeek. De thuiswedstrijd tegen Smitshoek uit Barendrecht staat op het punt van beginnen, maar de pak ’m beet 150 toeschouwers in kantine ‘De Kuier’ en op de tribunes hebben het bijna maar over één ding. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.