Tankstation Millingen Brandstofprijzen ivm Duitsland
Volledig scherm
PREMIUM
Tankstation Millingen Brandstofprijzen ivm Duitsland © Geert Willems

Tanken in Duitsland plots prijziger: CO2-heffing maakt rondje naar de pomp over de grens duurder

 Wie over de grens in Duitsland wil tanken, moet dieper in de buidel tasten. Brandstof in Duitsland is met ingang van 1 januari duurder geworden, doordat de Duitse overheid een CO2-heffing op benzine, diesel, gas en stookolie heeft ingevoerd.

21 reacties

 • Anoniem

  2 weken geleden
  20 cent per liter duurder in Duitsland en dan nog goedkoper zijn kun je nagaan hoe lang wij al veel te veel betalen. De olie prijs is nu heel laag.
 • HARRY

  3 weken geleden
  Alleen -de waarheid. Ik heb dat al gedaan, ben blij ook. Huizen goedkoper, wegenbelasting per jaar was is in Nederland voor 2 maanden. Eten en drinken betaalbaar. Mij hoor je niet klagen.
 • Evil Admin

  3 weken geleden
  Ja, ook in Duitsland lopen ook daar de uitgaven gigantisch op en lopen de belastinginkomsten terug dankzij de lockdowns. En net als in Nederland snapt de overheid niet dat als de je de burger te zwaar belast de economie daaronder gaat lijden. Hoe hoger de belasting, hoe minder de economie draait = minder opbrengst. Hoe lager de belasting = hoe beter de economie draait = meer opbrengst. De publieke sector leeft uiteindelijk van de private sector en kan dat nooit omkeren.
 • alleen -de waarheid

  3 weken geleden
  Moon lover waarom ga je er ook niet wonen en slapen dan zijn wij horen wij hier in Nedeland dat gezeur van jou ook niet meer en dan kun je bij merkel op de koffie.
 • moon lover

  3 weken geleden
  Wij shoppen/eten/tanken in Duitsland en dat allemaal in 1 dag...besparen nog steeds veel geld hiermee en het mooiste is dat we zo Rutte niet sponsoren die verkiezingsfraude aanmoedigt.
 1. Agenten zoeken naar slachtoffer van beroving in Sonsbeekpark
  Play

  Agenten zoeken naar slachtof­fer van beroving in Sonsbeek­park

 2. Politie: Wie weet er meer van autobranden in Wijchen?
  Play

  Politie: Wie weet er meer van autobran­den in Wijchen?

Nijmegen e.o.