De ARAL in Kranenburg. Al jarenlang worden Nederlandse tanktoeristen door de lage brandstofprijzen naar het Duitse grensplaatsje getrokken.
Volledig scherm
PREMIUM
De ARAL in Kranenburg. Al jarenlang worden Nederlandse tanktoeristen door de lage brandstofprijzen naar het Duitse grensplaatsje getrokken. © Theo Peeters

Tanken over de grens mogelijk duurder door Duitse verkiezingen: 2 euro voor liter benzine?

KRANENBURG - Opgepast voor wie nu nog goedkoop tankt in Duitsland: benzine en diesel worden bij onze oosterburen steeds duurder. De Bondsdag-verkiezingen kunnen de brandstofprijzen binnenkort nog weleens verder opstuwen.

22 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @Ron van Dijk... weet nog tijdens de regeerperiode van de SPD met de Grunen zijn er in Duitsland in de periode 1998-2005 veel windmolens gebouwd, ook langs de grens met Nederland. De helft is inmiddels weer afgebroken omdat ze niet rendabel zijn - de halve tijd staan ze stil. Wij kunnen daar iets van leren.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Dit heeft te maken met de overstromingen - Frau Merkel heeft toen gezegd: ''wir mussen die CO-2 schneller nach Null reduzieren''. Een goede manier is door de benzine 2 euro per liter te maken... mensen gaan dan minder rijden en kopen een elektrische auto. De Grunen zijn aan het zakken in de peilingen, maar Angela Merkel zegt precies hetzelfde. De SPD staat nu op winst.
 • Rolf Uijt den Bogaard

  1 jaar geleden
  3 euro voor een liter benzine prima maar dan wel de MB afschaffen.
 • Ron van Dijk

  1 jaar geleden
  @Jessica Berends: Natuurlijk willen de Grünen regeren en doen dit momenteel in meerdere bondsstaten. Van 1998 tot 2005 regeerden ze samen met de SPD ook op nationaal niveau. De verwachting is dat de aankomende verkiezingen zullen leiden naar een rood-groene koalitie, en reken maar dat de Grünen zich vooral voor het klimaat zullen inzetten.
 • Ron van Dijk

  1 jaar geleden
  @Louis Jansen: Volgens mij ging dit artikel en deze discussie over de autobrandstofprijzen. Mij best als je het gas en elektra er ook bij wilt halen. Met hogere prijzen d.m.v. belastingen willen we de vraag naar fossiele brandstoffen (met als doel CO2 vermijding) beinvloeden zodat de maatschappij overstapt op andere energiebronnen. Als we niet nu beginnen, wanneer dan wel? Het is de hoogste tijd.