Technisch defect oorzaak van brand bij De Put in Berg en Dal

BERG EN DAL - Mustafa Hosgören, uitbater van restaurant De Put in Berg in Dal, is opgelucht. De oorzaak van de brand die zijn zaak woensdag in de as legde is bekend. De politie heeft het in een persbericht over een 'technische oorzaak' en zegt nadrukkelijk dat er geen sprake is van brandstichting.

Hoe het allemaal verder gaat, kan Hosgören nog niet zeggen. Ook praten over de brand is moeilijk voor hem. ,,Ik ben nog steeds heel emotioneel. Maar wel opgelucht dat het onderzoek duidelijkheid geeft.''

Verloren

De brand ontstond woensdagmiddag in de woning boven het restaurant. Meerdere brandweerkorpsen hebben geblust. Maar het pand kan als verloren worden beschouwd.

Hosgören had het restaurant nog maar net overgenomen van de vorige ondernemer Eddy Jekel. Het gebouw is eigendom van drankenhandel Onstenk uit Nijmegen. 

Oud

De Put bestaat al lang. Al sinds 1885 zit er horeca in. Daarvoor was het de stalhouderij van het luxe hotel Groot Berg en Dal. In de jaren dertig kreeg het pand zijn huidige vorm. 

Zie ookBrandweer te laat bij grote brand in Berg en Dal

Volledig scherm
Restauranthouder Mustafa Hosgören zit woensdag ontdaan tegen de muur na de brand. © Paul Rapp
Volledig scherm
Het pand waar restaurant De Put in zat in de jaren dertig. © Berg en Dal is Mooi
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.