Volledig scherm
De politie bij de Jumbo in Groesbeek vlak na de overval. © Persbureau Heitink

Tieners opgepakt voor overval op Jumbo Groesbeek met bijlen en mes

GROESBEEK - Twee Nijmegenaren van 16 en 18 jaar oud zijn zaterdag aangehouden door de politie voor een overval op de Jumbo-supermarkt aan De Meent in Groesbeek. Die vond plaats op vrijdagavond 9 november.

De politie laat weten dat bij de arrestaties huiszoekingen zijn gedaan. Diverse spullen zijn in beslag genomen.

Bij de overval werd personeel van de Jumbo rond 21.00 uur gedwongen op de grond te gaan liggen. De daders, volgens de politie vier jonge mannen, gedroegen zich agressief richting de medewerkers en hadden bijlen en een mes bij zich. Verder waren ze gekleed in een soort van zwarte trainingspakken en hadden ze witte en zwarte maskers op, meldden bronnen.

Opvallende link

Het onderzoek naar de overval is nog niet afgerond, zegt de politie. Die hoopt ook de twee andere verdachten nog te arresteren. 

Eerder werd al bekend dat er mogelijk sprake is van een dadergroep die verantwoordelijk is voor een reeks recente overvallen op supermarkten in Nijmegen en omgeving. Zo werd bij de Jan Linders in Lent eind november 30.000 euro buitgemaakt en werden diverse pakjes sigaretten gestolen. Het was de vijfde overval in korte tijd. Een opvallende link tussen de overvallen is dat er telkens sprake lijkt te zijn van een stel jonge overvallers dat witte maskers draagt en messen en bijlen bij zich heeft.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.