Volledig scherm
Mylene en Rosanne. © Josh Walet

Tiktokduo Mylene & Rosanne verzorgt prijsuitreiking bij het eerste NK in Heilig Landstichting

HEILIG LANDSTICHTING - Gebruikers van de immens populaire app Tiktok kunnen nog tot en met dit weekeinde een filmpje inzenden voor het eerste NK Tiktok. Op zondag 22 december wordt bekend gemaakt wie zich de eerste Nederlands kampioen Tiktok mag noemen.

In Nederland doen al meer dan een miljoen mensen aan Tiktok, en dan vooral kinderen. Met de app doen gebruikers een favoriete artiest na, maken ze een dansje of doen ze een sketch, met daarbij de keuze uit ontelbaar veel liedjes, filters en geluidseffecten.

Meer dan de helft van alle Nederlandse 12-jarigen heeft een account en dezer dagen worden veel Tiktoks gemaakt in kerstsfeer. Voor museumpark Orientalis in Heilig Landstichting, dat in de kerstvakantie altijd geheel in het teken staat van kerst, was dat reden om het eerste NK Tiktok te organiseren.

Mylene & Rosanne

De filmpjes worden beoordeeld door een jury, bestaande uit Youtuber Teun Peters (bekend van Dylan Haegens, 123.000 volgers) en Tiktokduo Mylene & Rosanne (ruim een half miljoen volgers op Tiktok), winnaressen van het nationale Junior Songfestival in 2013. Die verzorgen zondag 22 december ook de prijsuitreiking in het museumpark.

Deelnemers wordt gevraagd een filmpje in kerstsfeer van ongeveer 15 seconden in te sturen naar 06-58855811 of naar kampioentiktok@gmail.com. Een compilatie van de beste filmpjes zal vanaf zondag 22 december gedurende het Feest van Licht in het museumpark te zien zijn.

Dat Feest van Licht, met onder meer de grootste kerststal van Europa, een kerstknikkerbaan, oude ambachten, kerstgroepen van karton, een recordpoging schilderen (met meer dan 1.000 mensen), duurt tot en met 5 januari en trok vorig jaar 35.000 mensen. 

Nijmegen e.o.