Volledig scherm
Burgemeester Gradisen bij het briljanten paar. © Joop Verstraaten

Tonnie en Piet uit Mook al 65 jaar ‘briljanten paar’

MOOK - Ruim 70 jaar geleden ontmoette Piet Thijssen (91) uit Milsbeek Tonnie Janssen (88) uit Mook in een grote feesttent in het Limburgse Wehl. Tonnie was daar met haar vriendin, een nichtje van Piet, en zo raakten ze met elkaar aan de praat. 

Ze zijn samen naar huis gefietst, maar toen sloeg de vonk nog niet over. Dat gebeurde enkele weken later op de Middelaarse kermis toen ze elkaar weer tegenkwamen. Vanaf die tijd zijn Piet en Tonnie bij elkaar. Na vijf jaar verkering zijn ze getrouwd. Binnenkort vieren ze hun briljanten bruiloft. 

Tonnie vertelt dat de vier bruidsmeisjes en -jonkers van hun bruiloft - kinderen van broers en zusters, inmiddels allen in de zeventig - allemaal op het feest komen. ,,Prachtig toch’’, zegt Tonnie. 

Piet heeft in 1952 de bakkerij van zijn vader in Milsbeek overgenomen. In 1956 stopte hij als bakker en begon Piet een champignonkwekerij  in Mook. 

Bloemschikken

Quote

Hij kan zo in een restaurant gaan werken

Tonnie Thijssen-Janssen, Briljanten bruid

Het briljanten paar heeft drie dochters gekregen en drie kleinkinderen (een jongen en twee meisjes ). Het paar heeft 12 jaar lang in Spanje overwinterd. daar reden ze met de caravan in twee dagen naartoe. Maar daar is Piet op zijn 82ste mee gestopt, hij vond het te link worden. 

Dat Piet van tuinieren houdt, is te zien aan zijn grote prachtige tuin bij hun bungalow in Mook. Toen hij jaren geleden een de cursus snoeien en bloemschikken volgde, was hij de enige man.

Een andere hobby van Piet is koken en daarmee verwent hij Tonnie iedere dag. ,,Hij kan zo in een restaurant aan de slag’’, beweert Tonnie. Als er nog tijd over is, gaat Piet graag wandelen.


Tonnie heeft veel vrijwilligerswerk in Mook gedaan. Ze zat jaren in het schoolbestuur en in het bestuur van de vrouwenbeweging. Ook was Tonnie 32 jaar actief voor de Zonnebloemafdeling Mook, waarvan jaren als voorzitter.

Burgemeester Gradisen bracht woensdag een bezoek aan het briljanten paar. Hij trakteerde Tonnie en Piet op een mand met streekproducten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.