Er wordt een tunnel aangelegd tussen het nieuwe bevrijdingsmuseum en het depôt.
Volledig scherm
Er wordt een tunnel aangelegd tussen het nieuwe bevrijdingsmuseum en het depôt. © Theo Peeters

Tunnel van 30 meter tussen Vrijheidsmuseum en depôt

GROESBEEK - Tussen het nieuwe Vrijheidsmuseum in Groesbeek en het museumdepôt wordt momenteel een tunnel van zo'n 30 meter lengte aangelegd.

 Het hoofdgebouw van het museum werd afgebroken en vervangen door nieuwbouw: het depôt van het museum was nog in goede staat en bleef staan. In het depôt liggen ruim 90.000 voorwerpen die een relatie hebben met WOII opgeslagen. 

Opgetogen

Directeur Wiel Lenders is opgetogen. ,,Het depôt wordt bezocht door onze medewerkers, bijvoorbeeld als ze een nieuwe expositie gaan samen stellen, en door onderzoekers. Die kunnen straks vanuit het museum door de tunnel naar het depôt: hoeven daarvoor niet naar buiten.” 

Het nieuwe Vrijheidsmuseum ging in september 2019 open voor het publiek. De datum van de officiële opening is nog niet bekend: wel dat het ergens dit voorjaar wordt.

Volledig scherm
© Theo Peeters
  1. Een jeugdhonk in Berg en Dal zonder toezicht, goed idee?
    PREMIUM

    Een jeugdhonk in Berg en Dal zonder toezicht, goed idee?

    BERG EN DAL - Inwoners van Berg en Dal hadden deze maand kunnen meepraten over ideeën die in het dorp leven. Het coronavirus gooit roet in het eten, maar ze kunnen nu wel wat langer over de plannen nadenken. De ‘dorpsagenda’ heet het project, waarin plannen worden geopperd om van Berg en Dal een dorp te houden waar het lekker toeven is voor jong en oud. Dat betekent dat voor de doelgroepen de voorzieningen wel goed moeten zijn. Maar er doemen wat problemen op.

Nijmegen e.o.