Twee doden door coronavirus in Groesbeek en Berg en Dal

BERG EN DAL - In de dorpen Groesbeek en Berg en Dal zijn afgelopen weekend twee coronadoden te betreuren. De slachtoffers zijn alletwee boven de 80 jaar.

Eerder overleden er al mensen in de gemeente Berg en Dal aan het coronavirus:  dat betrof bewoners van een verpleeghuis; van het Centrum voor Doofblinden bij Kalorama in Beek om precies te zijn. Hier bezweken vier bewoners aan het coronavirus.

Aangeslagen

 Burgemeester Slinkman van Berg en Dal is aangeslagen. ,,Berg en Dal kent relatief veel besmettingen en de gevolgen daarvan merken we nu in een gestaag oplopend dodental. Ik leef mee met de familie. Zij worden geconfronteerd met het wegvallen van een geliefd familielid dat wellicht nog jaren bij ze had kunnen zijn,” aldus de burgemeester.

,,Het kan bij deze ziekte snel gaan, en afscheid nemen is niet altijd mogelijk. Dat doet zeer. Ook is het hard dat de uitvaart door de maatregelen heel anders verloopt dan men gewend is. Ik heb veel bewondering voor onze uitvaartondernemers, die alles op alles zetten, en er ook in slagen om er toch een waardig en goed afscheid van te maken.”

Quote

Het kan bij deze ziekte snel gaan, en afscheid nemen is niet altijd mogelijk. Dat doet zeer.

Burgemeester Slinkman

Thuisblijven

,,Het is zoals het is, en het wordt voorlopig ook niet beter, vrees ik. Het enige wat we kunnen doen om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van het virus een verder oplopend dodental is thuisblijven en afstand houden.”

Het coronavirus.
Volledig scherm
Het coronavirus. © Getty Images/iStockphoto

Nijmegen e.o.