Twisting Chess: schaken met een tikkie geluk

MILLINGEN - Het spel heet Twisting Chess en heeft twee schaakstukken meer dan het traditionele schaakspel. Naast de koning, toren, loper et cetera staan op het Twisting Chess-schaakbord Twister en Mimo. Schaakt u niet? Dan is het toch de moeite om Twisting-Chess eens te proberen, want in deze variant op het eeuwenoude spel speelt ook de factor geluk een rol.

,,Je moet nog wel steeds vooruit blijven denken, maar je moet ook rekening met het onvoorspelbare", zegt Ramon Jahn van de Tinnen Roos (tingieterij) uit Millingen. Samen met dorpsgenoot, de ontwerper Eduardo Pérez (47) - oorspronkelijk uit Mexico, maar alweer 18 jaar in Nederland - ontwierp hij het spel dat momenteel op de beurs Spiel in Essen, met 800.000 bezoekers de grootste spellenbeurs te wereld, gepresenteerd wordt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.