Volledig scherm
Meteorietenzwerm Perseiden zorgt jaarlijks voor veel vallende sterren. © ANP

Vallende sterren kijken in Groesbeek

NIJMEGEN/GROESBEEK  - De meteorenzwerm Perseïden komt er weer aan, de afdeling Sterrenkunde van de Radboud Universiteit en de Nijmeegse ruimtevaart- en sterrenkundevereniging Saturnus houden daarom zondagavond een waarneemavond op de camping Klein Amerika in Groesbeek.

De omstandigheden zijn gunstig, de maan stoort niet, en de verwachting is dan ook dat er tientallen meteoren per uur te zien zijn. De meteoren zijn met het blote oog te zien, maar er zijn ook sterrenkijkers aanwezig om planeten zoals Venus, Jupiter en Mars te bekijken. De Perseïden zijn de jaarlijks terugkerend fenomeen, ook in de nacht van zaterdag op zondag zijn al veel vallende sterren te zien. 

De avond duurt van 21.00 tot 02.00 uur, het advies is om warme kleding aan te doen, iets te eten of te drinken mee te nemen en een matje om op te liggen. Het adres is Klein Amerika 3, achter de boerderij op de heuveltop. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.