De Duitse bus (naar Kleef/Emmerich) in de Burchtstraat in Nijmegen
Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse bus (naar Kleef/Emmerich) in de Burchtstraat in Nijmegen © Foto DG

Van Aalten en Nijmegen naar Berlijn en weer terug voor 9 euro: maar vanaf Kleef rijdt er even geen trein

NIJMEGEN - Uitgerekend komende zomer zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Kleef en Krefeld. Dat betekent dat er van 24 juni tot en met 7 augustus geen treinen rijden op dit traject, terwijl je juist dan spotbillig kriskras door Duitsland kunt reizen met het openbaar vervoer.

7 reacties

 • Mart Hiddink

  4 maanden geleden
  Met het vliegtuig naar Berlijn vanaf Schiphol duurt minstens zo lang!😉
 • andré wittebroek

  4 maanden geleden
  Hi Kenneth, moet je eens zien wat je dan vreselijk moet omrijden, eerst naar Krefeld,dan Duisburg Komj e eindelijk in Duisburg, ga je naar Emmerich en dan weer terug naar Oberhausen of Duisburg om verder Duitsland in te tijden. Onlogisch. Kijk maar eens op de kaart
 • bart verplak

  4 maanden geleden
  Ik wilde daar ook instappen, aber der Zug donnerte vorüber.
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  @andré wittebroek: Er is wel degelijk een treinverbinding mogelijk tussen Kleef en Emmerich. Toen ik de dag voor 1e kerstdag vanuit Berlijn met vertraging arriveerde in Kleef kort na 16.00u. bleek er helemaal geen bus meer naar Nijmegen te rijden en kon ik ofwel een taxi nemen, ofwel terug per trein naar Duisburg om daar over te stappen op de RE19 naar Arnhem die ook in Emmerich stopt. Overigens gaven de websites van de NIAG en de VRR wel aan dat er geen bus meer reed in tegenstelling tot Breng.
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  Ik zou echt niet weten waarom ik reizende van/naar Nijmegen met deze 9 euro maandkaart persé een los kaartje van 6,10 euro (VRR preisstufe B) moet kopen als ik ook beschik over een OV chipkaart met dalkorting Oost Nederland. In de afgelopen jaren geregeld verbindingen en tickets gehad met enkel geldigheid in Duitsland en dan gewoon rijdend in de bus voor de grens ingecheckt en in Nijmegen uitgecheckt of andersom. En Willie Look en NIAG zijn toch ook gewoon Duitse busondernemingen?