Het aantal boerenbedrijven is sinds 2000 ongeveer gehalveerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal boerenbedrijven is sinds 2000 ongeveer gehalveerd. © ROBIN UTRECHT

Veel boeren hebben geen opvolgers: ‘Koeien verdwijnen uit Ooijpolder’

KEKERDOM - Hoeveel boerenbedrijven zijn er in 2030 nog over in de Ooijpolder? Die vraag stelt  onder meer de boerenstandsorganisatie ZLTO Rijk van Nijmegen nu veel agrariërs in het gebied geen opvolger hebben.

9 reacties

 • KERKHOFF

  1 maand geleden
  Ja Peter, kort door de bocht genomen heb je gelijk. Maar boertje weg dan zijn ook de centjes weg om die mooie soci a me huur woningen te betalen weg. Je vergeet als er een kaveltje grond ligt er ook nog steentjes en ander bouw materiaal nodig is. En de boer was en is in mijn beleving nog altijd de persoon geweest die uiteindelijk, al dan niet indirect, de centjes in de staatskas bracht. Tractortje moet gekocht worden, voer moet geleverd worden. Melk moet afgevoerd worden. En ga zo maar even door
 • G Seegers

  1 maand geleden
  Als Kekerdom in ooijpolder ligt. Dan ligt Nijmegen in het land van Maas en Waal. Jammer voor NIjmegen maar de Ooijpolder houdt echt op bij de Querdam en en de dijk tussen Erlecom en Leuth. Juist de duffeltdijk. Zoals het gebied waar oa Leuth, Kekerdom en Millingen aan de Rijn in Liggen. De Duffeltpolder dus. Topografie is niet zo moeilijk.
 • KERKHOFF

  1 maand geleden
  Vele bedrijven kennen geen opvolgers. De oorzaak mag gevonden worden in de "bemoeizucht" van de overheid. Regelgevingen brengen (zware kosten) met zich mee. handhavingsprocessen maken het voor een ondernemer, lees kostwinner voor de overheid, het ook niet gemakkelijk om nog op enige wijze op een eerlijke manier nog een belastbaar inkomen te generen. Stof om over na te denken zou ik zeggen.
 • Nietus

  1 maand geleden
  Het worden blikkerende (fossiel geproduceerde) zonnevelden en onrecyclebare windturbines. Goed voor het klimaat, het milieu en de biodiversiteit aldus predikende groene wappies. Daartussen wat grote blokkendozen voor nieuwe data/distributiecentra, want u koopt toch alleen nog maar online. Vul maar in hoe dat eruit gaat zien. Of het klimaat er beter van wordt? Op het papier klopt het zeggen ze dan.
 • Peter Schuurstra

  1 maand geleden
  Als melkveehouders stoppen ontstaat er - door de stikstofregelgeving - weer ruimte om woningen te bouwen. Boer weg = woning erbij.
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Nijmegen e.o.