Volledig scherm
Leerlingen van basisschool Breedeweg openen de nieuwe oversteekplaats (vlakbij het Kerkplein op de Bredeweg) in hun dorp. © Theo Peeters

Veilig oversteken? Het kan weer in Breedeweg

GROESBEEK/BREEDEWEG - Leerlingen van basisschool Breedeweg wandelen veilig naar de overkant van de Bredeweg in hun dorp. Dat kan nu er sinds kort een zebrapad ligt. Andere weggebruikers moeten voortaan stoppen als ze de kinderen zien naderen. 

In een ver verleden waren er twee zebrapaden maar die verdwenen toen de weg twee keer opnieuw werd ingericht. Een situatie die, ondanks protesten, tien jaar duurde.

In 2017 zegde commissaris van de Koning Clemens Cornielje tijdens een werkbezoek aan de gemeente Berg en Dal toe dat het zebrapad er hoe dan ook zou komen. Het heeft nog twee jaar geduurd, maar de oversteekplaats kon maandag dan eindelijk door zestien leerlingen (twee uit iedere klas) feestelijk in gebruik worden genomen.

Dat zorgde voor een korte file maar daar leek niemand moeite mee te hebben.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.