Volledig scherm
Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal doet verkeersexamen bij basisschool Op Weg in Ooij. © Theo Peeters

Verkeersdiploma: na 34 jaar mag de burgemeester op voor een herkansing

OOIJ - Zijn ambtsketen hangt keurig over het fluorescerende hesje met startnummer 18. Burgemeester Mark Slinkman staat op het plein van de Ooijse basisschool Op Weg achteraan in een rij kinderen die beginnen aan hun praktijkverkeersexamen. Ook de burgemeester gaat op voor zijn diploma. 

34 jaar nadat hij als jongen van 11 zakte. Hij weet nog precies waarom: ,,Op het puntje van een Y-splitsing stond een moeder die controleerde of wij ons aan de regels hielden. Ze probeerde iets duidelijk te maken, maar ik begreep haar niet. Toen ben ik met mijn fiets tegen haar gebotst. Niet hard hoor, maar ik was wel gezakt.”

Henk Baron 

Slinkman werd al vaker uitgedaagd voor een herkansing. ,,Oud-politieman Henk Baron geeft al veertig jaar verkeersles aan de Ooijse kinderen. Hij is ervoor onderscheiden. Toen ik hoorde dat hij er dit jaar mee stopt, dacht ik: het is nu of nooit.”

Als Slinkman - die 34 jaar geleden wel zijn theorie-examen haalde - na een rondje van tien minuten terugkeert op het schoolplein, vormen de kinderen een erehaag. Er volgen high fives. Dinsdag krijgen ze de uitslag. ,,Het ging volgens mij best goed”, zegt Slinkman met een grijns. ,,Ik heb ook niemand aangereden.” 

Volledig scherm
© Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners Hobbemaweg in Groesbeek: ‘laatste oudjaar was een hel’

    Bewoners Hobbemaweg in Groesbeek: ‘laatste oudjaar was een hel’

    GROESBEEK - De Hobbemaweg in Groesbeek wil graag als proef dienen voor een vuurwerkvrije zone. De afgelopen jaarwisseling wordt door bewoners getypeerd als een 'hel': ‘de buurt is in een bizarre nacht terecht gekomen. De autoriteiten waren niet in staat om in te grijpen. Het gevolg was een compleet verziekt oud op nieuw en schade die niet te verhalen is op de veroorzakers. Sommigen hebben tot 3500 euro schade geleden.’

Nijmegen e.o.