Volledig scherm
De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Foto Paul Toorenaar © Johan Willem Friso Kapel

Vermaarde Koninklijke Militaire Kapel viert eeuwfeest St. Cecilia mee in Millingen

AudioMILLINGEN - De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso (KMKJWF) geeft vrijdag een concert in Millingen ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van fanfare St. Cecilia. De kapel, een van de toporkesten in Nederland, begint om 20.00 uur in de tot concertzaal omgebouwde sporthal De Duffelt.

Defileermars van het Regiment Infanterie Johan Willem Friso gespeeld door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.

De kapel is een van de drie professionele militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De oudste militaire kapel van Nederland bestaat uit 53 muzikanten en verzorgt vaak de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden. 

De KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire maar ook eigen versies van klassieke en filmmuziek. Ook begeleiden de musici artiesten. 

Kaartjes kosten vijf euro. Ze zijn in de voorverkoop te krijgen bij de Primera in Millingen en via de website 
fanfare-stcecilia.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.