Volledig scherm
Het gebouw De Berkenhof op het terrein van Dekkerswald. © Theo Peeters

Verslavingskliniek ziet af van Berkenhof op Dekkerswald

GROESBEEK - Het gebouw de Berkenhof op het terrein van Dekkerswald in Groesbeek wordt niét verhuurd aan een verslavingskliniek. Die heeft donderdag besloten ervan te zien, omdat ‘uitbreiding van capaciteit’ toch niet mogelijk is.

Dat laat ZZG Zorggroep weten. 'We zijn de laatste maanden in onderhandeling geweest met de kandidaat-huurder. Om een aantal redenen blijkt voor hem een uitbreiding van capaciteit toch niet mogelijk. We gaan weer op zoek naar een andere huurder voor Berkenhof die past binnen het doel om verschillende vormen van samenwerking wonen, welzijn, zorg en expertise op Park Dekkerswald te combineren’, aldus de ZZG Zorggroep in een verklaring.

Politieke vragen

Eerder deze week leidden de gesprekken tussen de ZZG Zorggroep en de verslavingskliniek tot politieke vragen in de gemeente Berg en Dal, waarbij gesteld werd dat de vestiging van zo'n kliniek doorgaans gepaard gaat met lichte vormen van criminaliteit en agressie.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.