Volledig scherm
PREMIUM
Ook rolstoelers willen een plasje kunnen doen tijdens de Vierdaagse. Archieffoto Cor de Kock

‘Vierdaagse-rolstoelers moeten naar toilet op gemeentehuis in Groesbeek kunnen’

GROESBEEK - Rolstoelers die aan de Vierdaagse meedoen, moeten van het invalidentoilet in het gemeentehuis in Groesbeek gebruik kunnen maken. En eigenlijk zou dat voor alle gemeentehuizen die aan het parcours liggen moeten gelden.

Dat vindt de politieke partij Sociaal Groesbeek. Hans Peters en Wiebo Kersten van SG hebben althans schriftelijke vragen hierover gesteld aan de gemeente Berg en Dal. ‘Afgelopen jaar reden er 25 rollers mee tijdens de Nijmeegse Vierdaagse’, aldus het duo. ‘Zij moesten vooraf tekenen dat ze afzien van extra voorzieningen die nodig zijn om naar het toilet te kunnen’.

Kwestie

De rolstoelers overwogen daarom om de organisatie van de Vierdaagse voor het College voor de Rechten van de Mens te slepen. Dat is er niet van gekomen. De Vierdaagseleiding liet toen weten voor dit jaar naar deze kwestie te zullen kijken. Want dat minder validen moeten tekenen om af te zien van extra voorzieningen zou in strijd zijn met het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een handicap.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zeldzame bloedzuigers maken Gelderse Poort blij
    PREMIUM

    Zeldzame bloedzui­gers maken Gelderse Poort blij

    OOIJ - Trappel met lieslaarzen aan in een ondiepe poel in de Gelderse Poort, en voor je het weet zit het rubber vol met bloedzuigers. Geen gewone kleintjes, maar de zeldzame medicinale bloedzuiger, de grootste soort van Nederland die zo'n 15 centimeter lang is. Van de slechts twintig tot dertig plaatsen waar het waterbeestje voorkomt, geldt de Gelderse Poort als een van de populairste stekken. In een van de poeltjes werden in een uur tijd maar liefst 169 bloedzuigers gevonden.

Nijmegen e.o.