Volledig scherm
© David van Haren

Vierdaagselopers ruimen ook zwerfafval op

BEEK - Vol goede moed begonnen dinsdagavond ruim 450 kinderen en hun ouders uit Berg en Dal, Nijmegen-oost, Beek en de polder aan de avondvierdaagse bij het Kulturhus in Beek. Ze konden kiezen uit twee afstanden: 5 en 10 kilometer. 

De deelnemers die dat wilden, konden bij het startbureau een vuilniszak meekrijgen om onderweg afval in te verzamelen. Niet alleen de rommel van zichzelf, maar ook de chipszakjes en plastic bekers die andere wandelaars onderweg uit hun handen laten vallen.  

Bewust maken

De Nederlandse avondvierdaagsen werken samen met de stichting Nederland Schoon, zegt Jelbrich de Vries van de organisatie. ,,We willen de kinderen er vooral bewust van maken dat zwerfafval een probleem is.” 

Woensdag  en morgen start de vierdaagse in dorpshuis De Sprong in Ooij, vrijdag begint de afsluitende route weer vanaf het Kulturhus. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.