Volledig scherm
Lintjesregen in de gemeente Berg en Dal. Van links naar rechts: Arnold de Bruin, Dinie van Kesteren, burgemeester Mark Slinkman, Geertje den Hertog, Jet Jacobs en Erik Hell. © Joop Verstraaten

Vijf keer Lid in Orde van Oranje Nassau

BERG EN DALGROESBEEK - Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal heeft vanochtend tijdens de traditionele lintjesregen vijf inwoners de versierselen opgespeld die horen bij de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De drie vrouwen en twee mannen werden verrast tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis in Groesbeek. Ze hebben zich op uiteenlopende manieren verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. 

Arnold de Bruin
Arnold de Bruin uit Groesbeek is sinds 1982 vrijwilliger bij carnavalsvereniging De Soppers. Daarnaast is hij al vanaf 1984 actief bij toneelvereniging D’n Zuuten Ienval. Hij is er vrijwilliger en bestuurslid (onder meer voorzitter). Verder is de Groesbeker sinds 2003 lid van de beheerscommissie van het verenigingsgebouw De Sleutel in Groesbeek. Bovendien is hij sinds 1994 vrijwilliger bij Malderburch, het centrum voor welzijn, wonen en zorg in Malden. Vanwege zijn brede maatschappelijke betrokkenheid is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Erik Hell
Erik Hell uit Millingen aan de Rijn is eveneens koninklijk onderscheiden. Ook hij mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Hell heeft zijn lintje te danken aan zijn jarenlange inzet voor de lokale omroep. Daar is hij al vanaf 1990 bijzonder actief. In eerste instantie was dat bij WFM. Na de gemeentelijke herindeling (tot de gemeente Berg en Dal) was het het plan dat WFM met Omroep Groesbeek zou fuseren. Toen dat mislukte, was Erik Hell een van de oprichters van lokale omroep BD1. 

Geertje den Hertog-Spanhoff
Geertje den Hertog-Spanhoff uit Beek is sinds 2001 actief bij Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC). Als vrijwilligers is ze gastvrouw van het Landschapsmuseum in Beek. Vanuit haar liefde voor en betrokkenheid bij de natuur was ze tevens chauffeur van de dassenambulance van Das&Boom. Daarnaast is ze sinds 2008 vrijwilliger op de zonnetrein van de Stichting Van Steen en Natuur te Ooij. Vanwege al haar verdiensten is Geertje den Hertog-Spanhoff benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jet Jacobs-Veenhuizen
Jet Jacobs-Veenhuizen uit Groesbeek heeft eveneens de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau in ontvangst genomen. Zij kreeg deze onderscheiding uit handen van burgemeester Mark Slinkman omdat zij sinds 1970 gastouder is voor een bewoonster van de Groesbeekse Tehuizen. In 1989 was ze medeoprichtster vanj de (rechtsvoorganger van) patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Bij deze vereniging was ze daarna bestuurslid en vrijwilligster. Daarnaast is ze vanaf 2005 vrijwilligster bij de zorgstichting De Waalboog in Nijmegen.

Dinie van Kesteren-Meijer
Ook Dinie van Kesteren-Meijer uit Groesbeek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat heeft ze onder meer te danken aan haar verdiensten bij voetbalvereniging Achilles’29. Bij die club is ze al sinds 1980 actief. Ook is mevrouw Van Kesteren actief bij de Groesbeekse Katholieke Vrouwenorganisatie Bredeweg. Sinds 2005 is ze bestuurslid, waaronder voorzitter. In 2012 kwam er nog een activiteit bij: sindsdien is ze vrijwilligster bij de Voedselbank Groesbeek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.