Vijf redenen om nu nog naar Polderpop Leuth te gaan

VideoLEUTH - Lig je lui op de bank en heb je nog geen plannen voor vanavond? In Leuth komt Polderpop nu op stoom. Vijf redenen om last-minute naar de polder af te reizen.

1. Programma

De beste blueszangeres van Nederland staat even voor middernacht op het podium als afsluiter: AJ Plug. De Leif de Leeuw Band is dan net klaar. En wie opschiet, pikt ook nog JW Roy & The Royal Family mee. Samen met rapper Diggy Dex won hij vorig jaar de Buma NL Award in de categorie Meest Succesvolle Single – Populair. 

2. Schappelijke entree

Welk festival kost nu nog 20 euro? ,,Normaal rijd ik niet zo ver voor Nederlandse bands’’, zegt de 52-jarige Gerben Koolen uit Tilburg. ,,Ik had ook nog nooit van Leuth gehoord. Maar ik vind de prijs heel schappelijk voor dit programma met meerdere goede bands.’’ Toegegeven, morgen is de tweede dag van Polderpop gratis.

3. Parkeren

Voor de deur parkeren. Op nog geen honderd meter van de ingang terwijl het festival al bezig is. Waar maak je dat nog mee?

4. Altijd vooraan

Op Lieskes Wengs in Leuth staan twee podia tegenover elkaar. Om de beurt wordt een podium gebruikt. Je staat dus altijd vooraan. Zelfs als je achteraan staat, want de bühnes zijn op nog geen honderd meter van elkaar geplaatst.

5. Geen rijen

Geen rij bij de parkeerplaats, geen rij bij de ingang en nog veel belangrijker: geen rij bij de bar. Voor de organisatie is dat wat minder. Ze hadden gehoopt op 300 bezoekers, maar de teller stond aan het begin van de avond nog op 100.

Volledig scherm
Mercy John op Polderpop Leuth. © Eigen foto

Nijmegen e.o.