Volledig scherm
PREMIUM
Wijnhoeve de Colonjes. © Paul Rapp

Voor de lekkerste wijn van Gelderland volg je gewoon de borden

Een Gelderse Wijnroute, langs de lekkerste wijnen van deze provincie, is in de maak. Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland ontwikkelt de themaroute om toeristen kennis te laten maken met de beste wijnen van Gelderland. Medio volgend jaar moet het bewegwijzerde traject klaar zijn.

Sinds de jaren '80 maken boeren op verschillende plekken in de provincie wijn van druiven van eigen grond. Maar die was niet altijd even lekker. Tot een paar jaar geleden, zegt Richard de Bruin, directeur van RBT Rivierenland. 

,,De afgelopen jaren is daar heel veel in veranderd. We maken nu in Gelderland heel aardige wijnen, waar we internationaal ook prijzen mee winnen. Nu is het aan ons om dat met een route te koppelen aan arrangementen, eten en overnachtingen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.