Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Voorwaardelijke tbs en celstraf na misbruiken 14-jarige

ARNHEM -  Een 34-jarige voormalige Nijmegenaar is vrijdag veroordeeld voor het verleiden van een veertienjarig meisje via internet en het seksueel misbruiken van haar in het bos in Beek (gemeente Ubbergen).

De rechtbank legde hem elf maanden cel op plus voorwaardelijke tbs. De verminderd toerekeningsvatbaar verklaarde man zit inmiddels al in een kliniek.

Het meisje was nog dertien toen ze elkaar in mei 2016 via een chatsite leerden kennen. De Nijmegenaar zei dat hij 21 jaar was. Ze wisselden telefoonnummers uit en al gauw kreeg het contact een seksuele lading. Hij stuurde haar foto’s van zijn geslachtsdeel en zij kleedde zich voor de webcam voor hem uit.

Ontmoeting eindigt in misbruik

Na een paar maanden drong hij aan op een ontmoeting. Hij beschreef wat hij allemaal met haar wilde doen op seksueel gebied. Zij hield het eerst af, maar hij beloofde haar alleen te knuffelen.

Uiteindelijk misbruikte hij haar toch bij de ontmoeting in augustus in het bos. Ze kwam ontdaan thuis en er volgde aangifte. De man ontkende, maar zijn dna werd op haar kleding aangetroffen.

Contact met meerdere meisjes

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Free Images

De man bleek met meer jonge meisjes contact te hebben via social media. In de behandeling moet duidelijk worden of sprake is van pedofilie. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij misbruik maakte van zijn overwicht. Hij wist dat het om een jong, kwetsbaar meisje ging.

De man mag geen contact zoeken met het meisje en moet meewerken met controles op internetgebruik. Hij moet het slachtoffer 2500 euro betalen. Na de klinische behandeling volgt een ambulante behandeling en uiteindelijk komt hij in een traject voor begeleid wonen.

Volledig scherm
2016-09-15 15:24:42 ROTTERDAM - Vrouwe Justitia. ANP LEX VAN LIESHOUT © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.