Volledig scherm
© ANP Photo

Vrouw met slok op lapt verkeersregels aan laars in Groesbeek

GROESBEEK - Een 69-jarige automobiliste uit Groesbeek heeft gisteren haar rijbewijs moeten inleveren nadat ze meerdere verkeersregels aan haar laars had gelapt. Volgens de politie was de vrouw onder invloed van alcohol.

Een agent, die op dat moment niet aan het werk was, zag dat de vrouw geen voorrang verleende aan een andere auto op de Kruksebaan. Hierdoor veroorzaakte ze bijna een aanrijding.

Verkeerd
Even verderop bij een kruising ging het weer mis. De Groesbeekse stopte niet voor de stopstreep. Later kwam ze met haar auto op de verkeerde weghelft van de Bredeweg terecht. Een tegenligger wist een botsing te voorkomen door uit te wijken.

Blokkade
Toen de vrouw uit Groesbeek parkeerde bij een tankstation aan de Pannenstraat, zette de agent zijn auto voor die van haar. Zo voorkwam hij dat ze weg zou rijden. Vervolgens waarschuwde hij de meldkamer.

Blaasproef
Agenten wilden ter plaatse een blaasproef bij de vrouw afnemen. Omdat dit niet lukte, is ze aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar werd een bloedproef afgenomen.

Nijmegen e.o.