Volledig scherm
Windmolens © Marcelle Davidse

VVD Berg en Dal wil ‘eerlijk verhaal’ over windmolens

GROESBEEK - De VVD vindt dat de gemeente Berg en Dal eerlijk moet zijn als het over windmolens gaat. ,,Laten we de burgers gewoon vertellen dat we het zonder windmolens niet redden", zo zei Remco Hammer het recent tijdens een bijeenkomst (caroussel) in het gemeentehuis. En de PvdA wil een eerlijk verhaal over de kosten.

Want op 31 januari zal de gemeenteraad van Berg en Dal het ‘Actieplan Duurzaamheid 2019-2023' behandelen.  Dit plan gaat over de manier waarop  Berg en Dal straks energieneutraal wil worden: vooral door energiebesparing (van het aardgas af) en door zonne-energie.

Maar waar de gemeente Heumen recent klip en klaar stelde om drie tot vier windmolens langs de A73 te willen bouwen, wordt in het Berg en Dalse actieplan met geen woord over windmolens gerept. ,,De ambitie is om in 20 jaar energieneutraal te worden”, aldus Hammer. ,,Dat lukt niet zonder windmolens. Vertel gewoon het eerlijke verhaal.”

Draagvlak

Quote

Of gaan we dan met zijn allen failliet?

Jan van Loon, PvdA Berg en Dal

Wethouder Nelson Verheul (GroenLinks) wijst erop dat de politiek in het coalitie-akkoord heeft afgesproken het in deze 'regeerperiode’ (2018-2022) niet over windmolens te zullen hebben. Tijdens verschillende bijeenkomsten vorig jaar met burgers bleek daar nauwelijks draagvlak voor te zijn. Alleen in de polder zien de burgers ‘één windmolen ergens aan de rivier, ver weg van de bebouwing’ zitten.

Ook de PvdA wil een ‘eerlijk verhaal’, maar dan over de kosten. Jan van Loon (PvdA) ,,Vertel de inwoners eerlijk wat het gaat kosten als ze van het aardgas af moeten. Kunnen we dat betalen of gaan we met zijn allen failliet?” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.