Het fietspad blijft er voorlopig even zo bij liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het fietspad blijft er voorlopig even zo bij liggen. © Theo Peeters

Waarom er deze zomer een half afgemaakt fietspad in Groesbeek ligt (en nee: met corona heeft dat niets te maken)

GROESBEEK - Het komt merkwaardig over, zo geeft de gemeente Berg en Dal zelf toe. Het fietspad langs de Rijlaan tussen Groesbeek en Molenhoek wordt niet afgemaakt. 

'Deze zomer ligt er een half afgemaakt fietspad waar niets aan gebeurt. Dit kan merkwaardig overkomen voor bewoners en recreanten. Een goede communicatie over de redenen hiervoor is dan ook wel noodzakelijk’, aldus de gemeente.

Wat is er aan de hand? Er is een half fietspad aangelegd langs de Rijlaan. Eigenlijk zou in mei de klus afgerond kunnen worden: de verharding zou aangelegd kunnen worden. Maar in mei leggen alle vogels een ei: de maand valt midden in het broed- en voortplantingseizoen van de vogels en de dieren in de bossen daar.  Vandaar dat besloten is de verharding er pas na de zomer aan te brengen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.